top of page
אשה עובדת על הטקסט במחשב עם הרבה דפים

גיבויים

מאז ומתמיד דאגנו לגבות את החומר, לפני עידן המחשב, שמרנו הכל בקלסרים ושכפלנו את הדפים על ידי צילום כדי לגבות. גם כיום בעידן המחשב, חשוב לגבות ולשכפל את המידע, על מנת שישמר במקומות נוספים למקרה שהמחשב קורס או חוטף וירוס

אז מי באמת צריך גיבוי ?

האמת שכולם, גם אנשים פרטיים ששומרים תמונות של עצמם והמשפחה, מתכונים, סרטונים, חשבונות ועוד. וכמובן עסקים, במיוחד כשכל המידע של העסק נמצא כיום במחשב ובמקצועות מסוימים כגון עריכת דין והנהלת חשבונות יש חובה לגיבוי מסודר.

מה הם אמצעי הגיבוי המקובלים היום ?
יש בעיקר 2 סוגים פופולרים, גיבוי בענן וגיבוי בדיסק קשיח חיצוני.

גיבוי בענן - למי שלא מכיר את המושג ענן הכוונה לגיבוי במחשב מרוחק, כמו הדוא"ל GMAIL או בוואלה, שאתם מקבלים ויכולים לראות אותו בכל מחשב אליו תכנסו וכן בסמארטפון, מכיוון שהדוא"ל לא נמצא במחשב או בטלפון אלא יושב במחשבים של גוגל, וואלה וכו' ויש לכם רק גישה לשם. אותו הדבר לגבי המידע ששומרים על מחשבים מרוחקים, המידע זמין לנו שם ורק לנו יש גישה אליו וכיוון שהוא נמצא בחוץ קראו לזה ענן שגם הוא נמצא רחוק מאיתנו בחוץ.

דיסק קשיח חיצוני - גיבוי המידע על דיסק קשיח שמתחבר באמצעות כבל USB רק כשאנחנו צריכים לגבות או לקרוא את המידע ובכך שומר על המידע בעת קריסה או התקפת וירוסים כיוון שהוא מבודד מהמחשב

ההמלצה הכי טובה להשתמש ב2 השיטות כדי להיות בטוחים שהמידע יהיה זמין לנו במידה ונצטרך אותו בשעת חירום, וחשוב כמובן לוודא שהגיבוי מתבצע בצורה תקינה והמידע זמין ותקין.

bottom of page